Sayfalar

29 Ağustos 2014 Cuma

The 100 - Kass Morgan - Kitap Tanıtımı

Go Kitap yayın dünyasında yeni bir isim. Çıkış kitapları daha önce size dizisini tanıttığım The 100. Aslında blog turunu almak istediğim bir kitaptı ama biz bloggerlar da tıpkı kovboylar gibiyiz. Hızlı olan kazanıyor. Hepsi bu. Tabi ki bu basılır basılmaz alıp okumama engel değil.Neyse sizi kitapla yalnız bırakayım.)

Dünya’nın yörüngesindeki bir uzay gemisinde idamlarını bekleyen 100 genç suçlunun artık çok önemli bir görevi var. Yaşanan nükleer felaketten sonra yerleşime hazır hale gelip gelmediğini görmek için Dünya'ya gidecekler...

Yaşanan nükleer felaket dünyanın sonunu getirmiş, bu büyük felaketten sağ kurtulan insanlar 300 yıl boyunca Dünya’nın yörüngesindeki bir uzay gemisinde varlıklarını sürdürmüştür. Dünya'nın tekrar ne zaman yaşanılır bir yer olacağı bilinmemektedir. Tükenmeye yüz tutan kaynaklarla koloniyi ayakta tutmaya çalışan yöneticiler, nüfusu kontrol altında tutmak için en sert tedbirleri almakta, hafif suçlar için bile idam cezası uygulanmaktadır. Öyle ki çocuk suçlular on sekiz yaşına geldiklerinde idam edilmektedir. Ama ölümlerini bekleyen bu gençlerin artık çok önemli bir görevi vardır. Gözden çıkarılmış genç suçlulardan oluşan 100 kişilik bir ekip, geçen zaman içinde yerleşime hazır hale gelip gelmediğini test etmek için Dünya’ya gönderilecektir. Koloninin geleceği, onların elindedir. Bu onlar için ya ikinci bir şans ya da bir intihar görevi olacaktır.

100 ekibi farklılıklarını, geçmiş hesaplaşmalarını bir kenara bırakıp birleşmeli ve bilinmezlerle dolu Dünya’da hayatta kalmaya çalışmalıdır. Ama ihanetler, sırlar, henüz bitmemiş ve yeni başlayan aşklar bir bir gün yüzüne çıktıkça bir arada kalmaları gittikçe zorlaşacaktır.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder